Драги студенти,

Желимо да вас обавестимо о недавној безбедносној процедури која је уведена како бисмо осигурали вашу безбедност при коришћењу студентског сервера Алас. У претходним данима, одређена група студената је примила обавештење о истеку њихове тренутне лозинке.

Препознајемо да су се неки од вас забринули да је ово обавештење можда повезано са phishing покушајем. Разумемо вашу несигурност и захваљујемо се на опрезу, али желимо да вас уверимо да је ово легитимна процедура коју спроводимо како бисмо заштитили ваше налоге и сервер.
У питању је процедура у којој након 12 месеци коришћења исте лозинке, систем аутоматски поништава важење ваше лозинке. Ово значи да ћете морати да креирате нову лозинку пре него што приступите свом налогу.

Ако сте примили мејл о истеку лозинке, молимо вас да урадите следеће:

  •     Провера легитимности мејла: Уверите се да је мејл који сте примили стварно од нас, тако што ћете проверити да ли је адреса пошиљаоца тачна. Аутоматски генерисани мејлови су стизали са адресе root@alas.matf.bg.ac.rs, не садрже никакве линкове за измену лозинке већ само линкове ка сајту РЛ (упутство како се мења лозинка и слично).
  •     Промена лозинке: Уколико потврдите да је мејл легитиман, молимо вас да извршите промену лозинке, а у случају да нисте сигурни како се то ради -следите упутства која су наведена у мејлу и која су објављена на овом сајту.
  •     Помоћ и подршка: Уколико имате било каквих питања у вези са овим процесом, слободно нам пишите на admin@matf.bg.ac.rs. Ми смо ту да вам помогнемо и пружимо додатне информације.


Ваша безбедност је наш приоритет и захваљујемо вам на разумевању и сарадњи. Радимо заједно како бисмо осигурали безбедан и поуздан систем за све нас.

sr_RSSerbian