Драги студенти,

У циљу транспарентног, ефикасног и безбедног рада на нашем систему, покренули смо акцију усклађивања корисничког имена на студентском серверу Алас са актуелним модулом/студијским програмом и важећим бројем индекса.

Ово усклађивање је важно ради обезбеђивања правилног приступа серверима и апликацијама, као и ефикасне и јасне комуникације са наставницима односно запосленима на факултету.

Усклађивање корисничког имена се врши на следећи начин:

  • Први корак је да пошаљете мејл на адресу admin@matf.bg.ac.rs са:
  • насловом (subject) „Промена корисничког имена – [Ваше име и презиме]“.
  • У телу поруке наведите:

* своје тренутно корисничко име,

* важећи број индекса и актуелан модул/студијски програм.

* алтернативну мејл адресу (која није Алас адреса и која се обавезно налази у нашем информационом систему Хипатија; у случају да је као мејл адреса у Хипатији унета адреса са Аласа молимо да је промените на алтернативну, не-алас адресу.

  • Након пријема вашег захтева, биће извршено усаглашавање корисничког имена са важећим бројем индекса и модулом/студијским програмом.
  • На алтернативну мејл адресу (која није Алас адреса и која обавезно мора бити унета у Хипатију) ћете добити потврдни мејл о извршеној промени.

Студенти којима се не поклапа корисничко име на Аласу са актуелним модулом/студијским програмом и бројем индекса обично припадају једној од следећих група:

1. Студент је променио студијски програм и на тај начин је добио нови број индекса.

2. Студент је по завршетку основних студија уписао мастер студије и добио нови број индекса, а задржао корисничко име са основних студија.

3. Студент је променио модул (у оквиру исте акредитације) и задржао је исти број индекса, али модул у називу корисничког имена на Аласу не одговара модулу који тренутно студира.


Ваше задовољство и сигурност су наш приоритет и увек смо расположени да вам помогнемо. Зато вас молимо да нас слободно контактирате на admin@matf.bg.ac.rs и поделите са нама своје идеје и предлоге, као и недоумице и проблеме.

sr_RSSerbian